Det finns mycket att säga om hur modet påverkar miljön. Modeindustrin har för fasansfull inverkan på miljön, så om du är modemedveten men också miljömedveten så är det viktigt att du håller koll på vilket mode som är snyggt utan att skada miljön. Du som konsument kan göra rätt och välja miljövänliga kläder.

Faktum är att modeindustrin är den näst största förorenaren i världen. Det är knappt efter oljeindustrin som är världens värsta förorenare. Dessutom, ju mer modeindustrin växer desto större miljöpåverkan skapar den.

Att leva klimatsmart med rätt kläder

Självklart är det inte bara domedagsprofetior som vi kommer med. Det finns naturligtvis en hel del med saker som vi som modeanvändare kan göra för att påverka industrin. Det först vi kan göra är att bli mer medvetna om vad det är som påverkar miljön och hur vi kan välja bort dessa skadliga varor. Däremot är det ofta kemikalier i kläder.

Varför är just dessa kemikalier så dåliga då? Jo, för att kemikalierna läcker ofta ut. Det här är kemikalier som används för att ge färg eller funktion till materielet som används i kläderna. De är ofta dessa läcker ut i de lokala vattendragen och förstör för både djur och människor. Dessa kemikalier sabbar alltså den lokala faunan.

Klädindustrin & Miljöpåverkan

För att förstå klädindustrins miljöpåverkan så måste man först förstå hur kläder tillverkas. Som bekant så odlar man många utav de material som används till kläder, till exempel bomull är en planat som kräver mycket vatten för att kunna växa för att sedan plockas. Problemet utöver vatten är däremot ofta relaterat till köpa miljövänliga kläder.

Det kan vara knepigt att veta hur man väljer rätt kläder som inte har denna miljöpåverkan. Kläder som inte ens innehåller kemikalier utan är helt miljövänliga, och snygga!! Det är därför rags only är här. För att informera dig som konsument om de bästa valen du kan göra för att skaffa fräscha och miljövänliga kläder.

Även om det ibland kan kosta mera, så tycker vi på rags only att det är värt att spendera mer på något som vi gillar och som är bra för miljön, även om plånboken lider.

Hjälp oss att uppmuntra att mode industrin blir bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *