Hem / Damkläder/ Träningskläder / Träningstoppar

Hållbara & miljövänliga träningstoppar

Det är vårt mål att må bra, eller till och med fantastiskt, när vi tränar. Men den känslan ska inte vara begränsad till oss själva. Att välja hållbara träningskläder bidrar till den känslan. Du kommer att göra ett viktigt uttalande för vår planet. Genom att bära miljömässigt hållbara kläder gör du ett avtryck. Vi hejar på dig som använder miljövänliga kläder!

miljövänliga träningstoppar för kvinnor

Alla Träningstoppar

Inga produkter hittades

Hitta dina träningsbyxor

Även om nakenyoga är kul gillar de flesta av oss att bära både toppar och byxor. Och låt oss inse det – gymmen kräver det (även om din kropp är upplyst). Så titta igenom vårt kurerade urval av byxor. Activewear-byxor som du mår bra i och som är bra för vår planet.

Shoppa bland dina favoriter

Hitta en hållbar jacka för aktiva kläder

Hitta en hållbar jacka för aktiva kläder

Vem säger att det måste kosta planeten att se snygg ut under träningspasset? Här är en genomgång av hur du hittar en hållbar jacka för aktiva kläder som låter dig krossa dina mål utan att krossa planeten:

  • Ekologiska trådar: Återvunnen polyester eller nylon tillverkad av plastavfall är dina bästa vänner. Ekologisk bomull är ett annat alternativ, men det kanske inte transporterar bort svett lika snabbt.
  • Sweat Shop-fri utrustning: Stöd varumärken som behandlar sina anställda rätt och inte döljer sin leverantörskedja. Fairtrade- eller SA8000-certifieringar är bra tecken.
    En jacka gör allt: Satsa på en jacka som fungerar för olika träningspass och väder. Färre jackor = mindre miljöpåverkan (och mindre tvätt!).
  • Byggd för att hålla: Slösa inte pengar (eller material) på tunna jackor. Välj välgjorda jackor med kraftiga sömmar och kvalitetsmaterial. De håller längre och du slipper byta ut dem i en handvändning.
  • Förälskade skatter: Gå till en återförsäljningsplattform och fynda en begagnad jacka. Det är ett hållbart och plånboksvänligt sätt att få tag på ett snyggt plagg.


Genom att hålla dessa tips i åtanke kan du hitta en hållbar jacka för träningskläder som låter dig röra dig fritt och må bra över den påverkan du lämnar på planeten. Kom ihåg att miljövänliga kläder och grymma träningspass kan gå hand i hand!

Fördelarna med hållbara miljövänliga träningstoppar

Glöm skuldkänslorna av snabbmode! Hållbara toppar för träningskläder är din nya träningskompis. Återvunna plastflaskor förvandlas till högpresterande följeslagare – bekväm, svettavledande polyester och nylon som håller dig sval samtidigt som avfallet minimeras. Ekologisk bomull är ett annat alternativ, perfekt för zenyoga med sin överlägsna andningsförmåga.

Hållbarhet handlar om mer än bara material. De här topparna är byggda för att hålla, tillverkade av återvunna kvalitetstyger som klarar dina mest intensiva träningspass. Inga fler tunna engångskläder – färre byten av kläder innebär mindre miljöpåverkan för planeten.

Fördelarna med hållbara miljövänliga träningstoppar
Miljövänliga material för träningstoppar

Miljövänliga material för träningstoppar

Hållbara träningstoppar har miljövänliga material som ekologisk bomull, återvunnen polyester, bambu, Tencel och hampa. Förutom att ge komfort minskar ekologisk bomull användningen av skadliga kemikalier. Återvunnen polyester omvandlar plastavfall till dynamiska träningskläder och minimerar miljöpåverkan. Bambu erbjuder ett varierat, snabbväxande tyg med naturliga antibakteriella egenskaper. Tencel har en eterisk touch tack vare hållbart framställd trämassa, medan hampa kombinerar slitstyrka och andningsförmåga i ett biologiskt nedbrytbart paket.

Välj träningskläder tillverkade av dessa material för att leva upp till dina miljömedvetna värderingar och öka din svettprestanda.

Miljövänliga träningskläder med stil

Glöm stereotypen om att hållbara kläder är, tja, tråkiga. Hållbara varumärken inom activewear är nu på väg att ta över med träningskläder som är lika bra för planeten som för din nästa selfie.

Återvunna material och etisk produktion är inte längre synonymt med vanliga Jane-stilar. Nuförtiden använder miljömedvetna varumärken innovativa tekniker och grym design för att skapa träningskläder med allt vad det innebär – tänk trendiga silhuetter, djärva färger och iögonfallande mönster.

Från snygga och enkla sport-bh:ar och leggings till grooviga batikfärgade crop tops och yogabyxor med statement-tryck. Du kan hitta allt utan att göra avkall på ditt engagemang för hållbarhet. Så du kan rocka gymmet (eller spåret, eller brunchen, vi dömer inte) och se snygg ut, samtidigt som du vet att du gör gott för jorden. Win-win!

Miljövänliga träningskläder med stil
Varför välja miljövänliga träningskläder?

Välj hållbara träningstoppar och gör ett avtryck

Ditt val av hållbara toppar för aktiva kläder har en transformerande kraft för vår planet. Genom att välja miljömedvetna alternativ uppmuntrar du etiska och miljövänliga metoder inom modeindustrin.

Din efterfrågan påverkar varumärken att införa rättvisa arbetsvillkor, transparenta leveranskedjor och grönare material. Tillsammans kan vi påverka och stimulera innovation, samtidigt som vi håller varumärkena ansvariga.

Låt oss omforma branschstandarderna och bidra till ett mer hållbart och ansvarsfullt modelandskap. Genom dina medvetna val blir du en förändringsagent som driver modevärlden mot en framtid där stil och hållbarhet harmonierar sömlöst.

Att välja en långärmad träningstopp

När temperaturen sjunker eller extra täckning önskas blir en långärmad topp för träningskläder en viktig del av träningen. Även om du kommer att jobba upp värmen är det skönt att starta ett träningspass utan frusna lemmar. Nyckeln ligger i att välja en topp som balanserar stil och prestanda på ett enkelt sätt.

Dessa långärmade toppar prioriterar tyger som kombinerar värme med andningsförmåga och säkerställer stretchighet för obehindrad rörelse. Funktioner som tumhål och manschetter ger funktionalitet och komfort.

Välj en lagervänlig passform som rymmer extra kläder utan att bli skrymmande. Reflekterande detaljer ökar säkerheten vid utomhusaktiviteter, medan snygga mönster och design ger möjlighet till personliga uttryck. Från träningspass till avslappnade utflykter, en genomtänkt vald långärmad topp erbjuder både mångsidighet och komfort, vilket förhöjer din träningsupplevelse.

Att välja en långärmad träningstopp

Miljövänliga träningstoppar FAQs

Miljövänliga träningstoppar är toppar som är tillverkade med hänsyn till miljön. De kan vara tillverkade av återvunna material, organiska fibrer eller producerade med hjälp av hållbara tillverkningsmetoder.

Genom att välja miljövänliga träningstoppar bidrar du till att minska den negativa påverkan som modeindustrin har på miljön. Dessutom kan de vara mer skonsamma mot din hud och ge dig bättre komfort under träning.

Miljövänliga träningstoppar kan tillverkas av olika material, inklusive återvunna material som återvunnen polyester eller återvunnen nylon. Organiska fibrer som ekologisk bomull, bambu eller hampa kan också användas.

Ja, det finns vissa certifieringar som kan vara en indikation på att träningstopparna är miljövänliga. Till exempel kan GOTS-certifieringen för ekologisk bomull eller bluesign®-certifieringen för att säkerställa en hållbar produktion av material.

Det finns flera varumärken och butiker som fokuserar på hållbart mode och erbjuder miljövänliga träningstoppar. Du kan leta efter dem online eller besöka butiker som säljer hållbara kläder.

Absolut! Miljövänliga träningstoppar är inte bara bra för miljön, de kan också vara lika funktionella och slitstarka som vanliga träningstoppar. De är designade för att ge dig komfort, fukttransport och rörelsefrihet under träning.